úterý 25. října 2016

S Mackem v Juře

Zkrátka jsme na Macka zbyli my – rodina Masařovic. Macek chtěla jet a my taky. Naložili jsme se v pondělí 4.7.2016 do auta k Mackovi a vyrazili na cestu. Po pár zastaveních a tlačenici na D1 nás Macek bezpečně dovezla do Německa.

ÚTERÝ 5.7.2016

První noc pod širým nebem na parkovišti. Bylo hezky, tak jsme si po cestě zdřímli. Sbalili se a přejeli ke skalám – oblast Marientaler Wande.

Kousíček od auta, skála pěkně odjištěná a téměř bez lidí. První den a hned slibné přelezy. Měli jsme radost.
Marientaler Wand
Navečer jsme se jeli ubytovat do kempu Betzenstein. Čekala jsem nával lidí a překvapivě byl kemp prázdný. Což bylo příjemné. Na louce pro stany je maringotka se záchody, které byly vždy čisté. A umývárna na nádobí. Sprchy jsou za hlavní budovou. Kempaři s grily a lednicemi naplněnými k prasknutí přejeli až na víkend. Kupovidu nedělali randál, tak se dalo v klidu spát.

STŘEDA 6.7.2016

Po večeři Macek s Masikem vedli debatu nad výběrem další oblasti. Dohodli na Graischer Bleisteinwande. No, ne že bychom tam zrovna chtěli, jenomže hned první den, kdy jindy, jsme zjistili, že Masik zapomněl sbalit presky. V tu dobu byl v Juře i Řízek, tak jsme ho požádali o zapůjčení jeho presek. A než jsme je našli, nemělo cenu přejíždět jinam, proto jsme lezli tady. A kdyby toho nebylo málo… Masik nechal doma i moje druhé lezečky, přivezla jsem si do Jury pouze náhradní šňůrky. Ještěže vzal aspoň jedny a já mohla lézt. Trochu se tady bojím, první cesty přelézám, ale pak mně odradí dolez na polici bez parádních chytů, tak slaňuji dolů. Poslední cestu lezu na druhém i tak se v ní houpu. Nástup bez noh zvládnu, ale dál jsem se zasekla. Opět tam, kde ostatní nemají žádný problém. Co už.

ČTVRTEK 7.7.2016

Máme rest day. V plánu je procházka kolem Betzensteinu po naučné stezce. A poté krytý bazén. Parádička pro unavené svalstvo a prima zábava pro děti.

Naučná stezka
Rest day


PÁTEK 8.7.2016

Macek po společném brainstormingu s Masikem dali palec nahoru pro Hartensteinner Wand. Super volba. Po cestě jdeme kolem aleje třešní, pak pliveme pecky až ke skalám. A díky tomu dupe po svých i Mirek. Což je fajn, ruce mám vytahané jak opice. Skály jsou kousek od auta, pokud zaparkujete u hřbitova a pak lesíkem jen 5 minut. A bezpečné s malými batolaty a ratolestmi. Téměř rovinka. Proto se sem sjíždí i další lezci s kočary a drobotinou. I tak není přetlak v cestách. Věřím výběru Macka i Masika, lezu vše na prvním i cesty s většími odlezy. Skála je dobře zajištěná, v některých místech s mechem. Je třeba se dívat, kudy cesta vede, pokud se mechu chcete vyhnout. Dala bych oblasti +++.
Hartensteiner Wand
Hartensteiner Wand Masik


SOBOTA 9.7.2016

Počasí jak malované po celou dobu a ne jinak tomu bylo i v sobotu. Díky tomu je i široký výběr oblastí. Balíme a jedeme do Steinberger Gemsenwand. Mám takového tucha, že oblast protlačil Masik. První dlouhé cesty lezou Macek s Masikem na pohodu. Jen že já při jejich přelezu držím téměř při každém posunu vzhůru volný nebo viklající se chyt. To mně rozhodilo morál. Další cestu raději na druhém. Pak jistím Macka a Masik uspává děti. Macek zkouší 7, ale nelíbí se jí odlez od jištění a parádní chyt v nedohlednu. Po pár pokusech slaňuje.

Další cestu jsem si vybrala já a kupodivu dobře. Lezu ji na OS a Macek s Masikem za mnou. Hned vedle cesta vybízející k přelezu. Masik radí lézti na medvěda, Macek zkouší a vono né a né. Tak změna na sokola a ono jó a jó!!! Macek to dala Masikovi slíznout, mohla mít cestu na flash a bohužel si odsedla. Já jsme lezla druhá a na sokola a šlo to. Masik, aby obhájil své rady, přelezl cestu na medvěda. Zkrátka, každému sedí lezecká technika trochou jinak.

Stienberger Gemsenwand Macek
Stienberger Gemsenwand
A poslední den nám došel plyn v bombě. Bomba!!! Změna teplého jídelníčku na chlebové slepeňáky či co zásoby dovolily. To abychom si zpestřili dovolenou. A pro neustálý absťák po pivu, který doháněl Masika, jsme každý den museli do obchodu. A že děcka jsou otravné…!?

PS: ostatní, příště pojeďte s námi nebo sami, Jura stojí za návštěvu!!!

Text a nejspíš i foto: Linda

Žádné komentáře:

Okomentovat