sobota 1. února 2020

Slovácké OUPN 2020 - lezení na obtížnost

Slovácké OUPN 2020 Sokolovna Uherský Brod 

Sobota 1. 2. 2020 Start závodu 9:30 Finále: 15:30/17:00


Sponzoři a partneři akce:
Rafiki, T. J. Sokol Uh. Brod, Yate, Vertikon Zlín, TPchyty, Ekosady Komňa, Supronet, A-muerte, ČHS, Lezecké centrum V16, Velický Bombarďák - rukodělný pivovar
PRIZE MONEY

Vítězové:
FU12: 1. Kvapilová N. (Vertikon Zlín), 2. Beata Holubová, 3. Eva Řepková (Tendon Blok Ostrava)
MU12: 1. Dan Školař (Rocky Monkeys Brno), Filip Lebloch (HOUB), Juraj Gondžúr (K2 Žilina)
F: 1. Monika Jakubcová (Aúpeak team), 2. Malgorzata Kurek (POL), 3. Zofia Bornus (POL)
M: 1. Šimon Potůček (Vertikon), 2. Vojtěch Ličko (Lipník), 3. Štěpán Potůček (Vertikon)


Zúčtování:
Po třech letech se do Uherského Brodu vrátili „velké“ závody v lezení na obtížnost. Řekl jsem si, že když comeback, tak ve velkém stylu a minimálně měsíc dopředu jsem masíroval lezeckou komunitu na sociálních sítích výkřiky typu: Dojeď na mistrovství Slovácka, vyhraješ prize money! A k tomu všemu jsem na večer zajistil místní folklórně punkovou kapelu 12:piet. Jakože afterparty! Zdá se, že to zabralo, protože v sobotu ráno přivítala tělocvična uherskobrodské sokolky 35 závodníků z ČR, Slovenska a Polska, takže opravdu internašnl kompetyšn! Poprvé jsme zvolili formát, ve kterém dostaly příležitost i děti pod 12 let (bez rozdělení do dalších kategorií).
Na výborně připravených cestách od Azbesta proběhla nejdříve dvoukolová kvalifikace stylem flash (děti flash TR), ze které postupovaly nejlepší do finále, lezeného na OS. V dívkách U12 se představila jen tři děvčata, která byla věkem spíše U10, ale věřím, že i tak si atmosféru velkého závody všechny tři užily. Zvítězila Natálka Kvapilová (Vertikon Zlín). Mezi chlapci, kterých bylo 5, už byly již znatelné výkonnostní rozdíly a svou roli hrála i zkušenost s lezením na ostrém konci lana. Nástrahy prvního břicha vyřadili Řepku. Ondra Kvapil se dostal až téměř do stropové části. Pak nastoupil Dan Školař (Rocky Monkeys Sokol Brno 1), který cestou celkem v pohodě prošel až do TOPu a zajistil si tak první místo. Za ním se vydal do finále Filip Lebloch hájící barvy domácího HOUBu, který těsně před koncem stropu trochu zazmatkoval a z cesty vypadl, což mu nakonec stačilo na druhé místo. Posledním finalistou byl Juraj Gondžůr (K2 Žilina), který tak dlouho bojoval v první části stropu s přelezem do snížení, až se definitivně unavil a skončil třetí.
Finále žen vystavilo stopku v měsícovitých strukturách hned na začátku cesty trojlístku Adámková (Pustiměř, 8. místo), Esterková (Lokomotiva Brno, 7. místo) a Mrázové (Adrenalin Prostějov, 6. místo). Velmi pěkně lezly všechny tři polské závodnice. Nikola Sztandera zvládla celou převislou část v kýlu (5.). Jen o pár kroků blíže stropu se probojovala Klára Barošová, což stačilo na 4. místo. Zofia Bornus (POL) již atakovala chyty v prvním snížení (3.) a Malgorzata Kurek lezla nezastavitelně stropem až do jeho poslední části, kde skončila na pyramidě (2.). O plusko dál se dostala Slovenka Monika Jakubcová (Aúpeak team), která zaslouženě zvítězila.
       
Mužské finále bylo ještě zajímavější. Domácí David Ryšavý zvládl celou část na hraně kýlu (8. místo). O kousek dále zastavilo přebrání za řezky na struktuře dalšího domácího závodníka Honzu Knotka (7.). Znatelně nervózně lezoucí  Martin Šifra (Kotelna Brno) nezvládl náročný přechod doprava na velkou zelenou oblinu a bral šesté místo. Oblinu dokázal podrtit a přejít Jan Sedlačík (HOUB, 6. místo) a také Martin řezníček (HOUB, 5. místo). Fantasticky se prezentoval Juraj Gondžúr (ročník 1977, K2 Žilina), který atakoval první chyty na začátku stropové části cesty, což mu zajistilo 4. místo. Velkou porci smůly si vybral Štěpán Potůček (Vertikon Zlín), který se svým bratrem patřil mezi největší favority závodu. Když přebojoval těžkou část kolem zelené obliny a zvládl i přechod do odpočinku pod začátkem stropu, evidentně z něj spadla nervozita a on se nadechoval k velkému výkonu. V ten moment se Štěpán rozjel stěnou s takovou razancí, že vynechal expresku a tím předčasně ukončil svůj pokus na začátku stropu a bylo z toho „jen“ 3. místo. Naopak nádherným výkonem se předvedl Vojta Ličko (Lipník), který se cestou vyloženě prošel až do první části dlouhého stropu a zaslouženě si odvezl z Brodu stříbro. Šimon Potůček lezl pěkně, neudělal žádnou chybu a jako jediný se přiblížil na dohled TOPu a jednoznačně zvítězil.
Za mě se závody povedly, věřím, že závodníci byli s cestami i organizací spokojeni. Na tomto místě je třeba moc poděkovat těm, bez kterých by se lezení na obtížnost do UB nemohla vrátit. Děkuju Azbestovi za perfektně nachystané a vymazlené cesty (a je zbytečné pochybovat, lepší to už opravdu, Marku, nemohlo být) a čas, který tomu věnoval, a díky Ondrovi, který mu to pomohl doladit. Děkuju všem členům HOUBu (nebudu jmenovat, byl by to dlouhý seznam), kteří pomohli s touto náročnou akcí a děkuju našim sponzorům. Nechci zapomenout ani na Lumíra a Miladu, kteří mně ochotně pomáhali při obsluhování výsledkové aplikace. Děkuji také celé své rodině za trpělivost a pomoc a Fildovi za to, jak krásně lezl a v neposlední řadě děkuju Evě za podporu.
Poděkování patří také kapele 12:piet za super koncert. Byla to krásná tečka na závěr. Taková, jakou máme v Brodě rádi!
AŽ NA VĚKY OHEŇ!




Kategorie: muži, ženy, chlapci (do 12 let), dívky (do 12 let) (dle pravidel pro věk pro U12 tzn. ročníky 2009 a mladší)
Startovné: dospělí pro předregistrované 150,- Kč (6,- euro), splatné na místě, pro registrované až na místě 200,- Kč/8,- euro - (startovné včetně vstupu na afterparty 200,-/250,- Kč)
chlapci a dívky 150,- Kč předregidtrovaní, 200,- Kč registrovaní na místě
Členové HOUBu startovné 100,- Kč.
Předregistrace nově probíhá na stránkách horosvazu odděleně pro dětské kategorie a pro dospělé. Všechny doposud registrované automaticky do této startovky zapíšeme. Předregistrace je možná do 30. 1. 2020. Pokud by se někomu registrace nedařila, klidně dále pište na e-mail s-oupn@seznam.cz své jméno, příjmení, kategorie, rok narození, oddíl, sponzor. Do oficiální startovky to přepíšeme.
Systém: Muži a ženy - dvě kvalifikační cesty flash, finále OS (ranking ČHS)
Chlapci a dívky: 2-3 kvalifikační cesty flash TR, finále OS
Podrobná pravidla budou zveřejněna později.
Hlavní stavěč: Azbest.
Nově rozšířená stěna!
Harmonogram: 
Prezence 8:00 - 9:00
Start kvalifikací všech kategorií od 9:30
Finále kategorií do 12 let od 15:30
Finále kategorií ženy a muži od 17:00
Po ukončení závodu od 19:30 afterparty na přilehlém klubu Falcon se skupinou 12piet
Ubytování ve vlastním spacáku možné zdarma domluvit již z pátku na sobotu (pište na s-oupn@seznam.cz) a následně ze soboty na neděli přímo v místě závodu.

Aktuality:
27. 1. Stěna zbavená všech chytů. Stavěči mohou nastoupit. Odpočet zahájen! Dojeď! To CHCEŠ!!!
16. 1. Sady výběrových piv pro nejlepší přislíbil řemeslný pivovar Velický Bombarďák!
13. 1. 2020 I LETOS SE MŮŽETE TĚŠIT NA PRIZE MONEY pro kategorie muži a ženy
6. 1. 2020 Předregistrace nově probíhá na stránkách horosvazu odděleně pro dětské kategorie a pro dospělé. Všechny doposud registrované automaticky do této startovky zapíšeme.
2. 1. 2020 Vše nejlepší, hodně štěstí a zdraví a především vždy silné prsty a pevné tělo přejí do roku 2020 všichni z týmu Slováckého OUPN!
19. 12. Děkujeme všem, kteří se na Slovácké OUPN 2020 již registrovali. Přidej se k nám také TY! Všem bez rozdílu přejeme pohodové Vánoce a silné prsty v roce 2020.
4. 12. Velkou podporu závodu přislíbila značka RAFIKI! Moc děkujeme.
2. 12. Závod podpoří i tréninková dřívka A-MUERTE! Díky!
1. 12. rozjela se předregistrace závodníků. Ten, kde se chce registrovat, zašle e-mail se jménem, příjmením, kategorií, rokem narození, oddílem případně sponzorem na adresu s-oupn@seznam.cz. Zasláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů pro účely závodu a to včetně obrazových a zvukových materiálů.
21. 11. Domluvili jsme povidla v bio kvalitě od Ekosady Komňa pro ty nejlepší ze závodníků.
21. 11. Máme potvrzenu podporu od Vertikon Zlín a TP chyty.
13. 11. Dohodnuta kapela 12piet na afterparty. Skupina hraje Slovácký punk se vším všudy. Těšit sa možete na pecky Motaj džojnt, Trnky do kvasu a další!
12. 11. Azbest zajistil zapůjčení moderních chytů a struktur pro závodní cesty!


Žádné komentáře:

Okomentovat