pátek 23. května 2014

Oddílová horoškola 2014

Zdravím všechny spolubojovníky na laně. Jelikož tento rok do našeho oddílu přišlo vícero nováčků, rozhodli jsme se Břeťou, našim oficiálním instruktorem ČHS, že uspořádáme oddílovou horoškolu. Probereme základy (uzly, jištění, slaňování atd.). A pro ty, co to znají, Břeťa určitě rád předvede záchranu ze stěny po pádu prvolezce. Doufám tedy, že to ještě nezapomněl. Ukončení proběhne klasickým trojbojem (špekáčky slivovice a to pivko) se spaním na Barborce u kapličky.
Snad se nám ti nováčci po tomto školení dožijí ve zdraví dalšího roku :-).

Teď fakta:

  • sraz v sobotu 7.6.2014 v 10:00 pod skalami na Barborce. Pro ty co neví kde, tak 9:45 na parkáči pod hradem Buchlov.
  • Ti co mají, tak vezměte lano, smyčky, volné karáble atd. Zkušenější členové si pak po teorii rozeberou nováčky, tak ať máme dost matrošu.
Tak a už mě nic nenapadá.

Hore zdar Masik

Vážení přátelé fríclimbinku (čtěte s "c"),

dovolím si tento předsedův, jubilejní stý příspěvek na našem blogu, mírně doplnit. Sraz je pod skalama - tím je myšleno pod hlavním šutrem. Kulatou smyčku si doneste každý nováček alespoň 1 kus o délce tak 2 metry - delší nevadí, kratší jo. Průměr na uzlování něco mezi sedmičkou a devítkou. Bylo by fajn, kdybyste měli i plochou nesešitou smycu. Taky by bylo fajn, kdybyste měli na hlavách přilby a kolem prsou prsáky. chápu, že to asi nemáte, ale kdyby náhodou jo, tak vemte.

Břeťa

PS: Pivo mám nejradši takové to doslazované s grepem (Gambrinus), špekáčky z masny v Dolněmčí a slivovicu piju dvacetiletou archivní.

PS2: Záchranu klidně předvedu, ale chci lehkého ťuhýka maximálně do 20 kil.

Žádné komentáře:

Okomentovat