pondělí 11. prosince 2017

Mikulášské závody HOROKROUŽKU zhodnocení


V sobotu 9.12.2017 se konaly 1. Mikulášské závody Horokroužku. Tyto byly výsledkem mnoha hodin příprav, pečení, balení, stavění a plánování a samotný průběh byl tak intenzivní, že jsem po příchodu domů usnul u televize už v 6 hodin, a ještě částečně v masce. Ale zpátky k průběhu závodů.

Účastníci Mikulášských závodů Horokroužku 2017


+/- 8:30 začala prezence závodníků a s tím spojená přehlídka masek. Všechny byly velmi podařené. Mezi závodníky nechybělo několik čertů, princezen, víl, čarodějnic a kouzelnic. Nechyběl ani Santa Klaus, Mexická lezkyně, Pipi Dlouhá Punčocha a další. Vysokou laťku nastavila i účast Adam Ondry (pozn. maska Dominika Škrabálka).

Skoro přesně v 9:00 začal Jarda / čert pekelný svoji obávanou rozcvičku. Museli jsme jej umírnit, aby zbyly síly i na samotné závodění. 

Hned po rozcvičce následovalo vysvětlení pravidel a představení rozhodčích – Honza, Masik, Marcela, Jarda, Honza "Parník", Luďa a Joža.

Závody probíhaly zároveň na boudrovce a stěně. Lezlo se do maximální výšky asi 3 metry s bezpečným pádem do žíněnek. Celkem bylo připraveno 17 cest – bouldrů a doplňkové disciplíny jako poznávání horolezeckého materiálů a vázání uzlů.

Během celého dne bylo závodníkům, rodičům i rozhodčím k dispozici bohaté občerstvení. Nečekaně, nejoblíbenější byla kofola a řízky od paní Blahové. Ty zmizely rychlostí světla. Ale výběr byl i díky pomoci rodičů opravdu rozmanitý. 

Do závodu nastoupili všichni závodnici s obrovským nadšením a motivací a bylo úžasné sledovat radost z každého přelezeného bouldru, obtížného kroku nebo získaného bodu (pozn. každý dosažený chyt představoval bod do celkového hodnocení). Ale i smutek z rychle ubývající energie nebo špatně zvolené strategie (pozn. mnoho pokusů v prvních cestách znamenalo nedostatek sil v dalších cestách). Bohužel i toto k závodům patří. Obtížnost cest byla navržená tak, aby si zalezli nejen ti nejmenší, ale také tak, aby i starší a zkušenější lezci museli zabojovat. Pochválit musíme i publikum, které povzbuzováním dodávalo odvahu a sílu naším mnohdy neúnavným závodníkům.

Věřím, že vyhlašování výsledků v jednotlivých kategoriích (kolem 15:00) a krásné ceny pro všechny, nakonec daly zapomenout na chvilkové smutnění z případných dílčích neúspěchů a nahradila jej radost z aktivně stráveného dne s kamarády a blízkými. Doufám také, že mnozí neúnavní a velmi motivovaní borci se mohli další den i hýbat a nevzpomínali na nás v neděli ve zlém.

A teď k výsledkům:

Ročník 2012

  1. Elen Maleňáková
Ročník 2012 - foto: Marcela Leblochová

Ročník 2011

  1. Marek Blaha
  2. Šimon Kučera
  3. Jakub Čtvrtník
Ročník 2011 - foto: Marcela Leblochová

Ročník 2010

  1. Antonín Lekeš
  2. Šárka Mikušková
  3. Alžběta Buráňová
  4. Edita Mikušková
  5. Damián Hrubý
  6. Patrik Uher
  7. Veronika Kročová
Ročník 2010 - foto: Marcela Leblochová

Ročník 2009

  1. Filip Lebloch (celkový výtěz závodů, který přelezl všech 17 bouldrů stylem OS a málem složil ředitele závodů judistyckým chvatem)
  2. Matěj Čtvrtník
  3. Marie Jelenková
  4. Dominik Velart
Ročník 2009 - foto: Marcela Leblochová

Ročník 2008

  1. Dominik Škrabálek (celkově 3.)
  2. Matyáš Ondra
  3. Elen Knotková
  4. Matěj Hrubý
  5. Šimon Mikuška
  6. Ondřej Götz
  7. Lenka Blahová
Ročník 2008 - foto: Marcela Leblochová

Ročník 2007

  1. Matěj Lebloch
  2. Klára Světinská 
  3. Honza Lekeš
Ročník 2007 - foto: Marcela Leblochová

Ročník 2006

  1. Václav Číž

Ročník 2005

  1. Jan Knotek (celkově 2.)
  2. Bára Götzová
  3. Vojtěch Číž
Ročník 2005 - foto: Marcela Leblochová

Ročník 2004

  1. Šimon Bartek 
  2. Prokop Škrabálek
Ročník 2004 - foto: Marcela Leblochová
Nakonec se sluší poděkovat závodníkům, pořadatelům, rodičům a především sponzorům, bez kterých by závody nebyly veselé, tak velké, děti by nebyly tak obdarovány a neodnesly by si tolik zážitků. Málem bych zapomněl na svoji pravou i levou ruku Zuzku, která mimo mnohé jiné upekla pro děti krásné perníkové medajle. Jestli chutnaly posoudit nemůžu (pozn. perník nejím), ale věřím, že ano.

Domácí velkovýroba - foto: FB Z. Švidrnochové

Děkujeme a už se těšíme na další společnou akci.


 
HAVŘICKÁ HOSPODA - Marián Orság

Žádné komentáře:

Okomentovat