pátek 11. října 2013

MČR 2013 Zlín

Ahoj všem Houbařům,

Mnozí z Vás jistě víte, že o víkendu 5.-6.10. proběhlo mistrovství České republiky v lezení na obtížnost ve Zlíně.

Závod přivítal 29 mužů a 9 žen. Konečně vyšší účast a aby ne. Závody ve Zlíně jsou celkovou úrovní malým svěťákem v našich podmínkách. Za HOUB startoval Ondra Nevělík, Martin Řezníček a já.
Cesty stavěl Kalík s Kikou - klasika. Obtížnost kvalif. cest se pohybovala okolo 7c fr. První kvalif. ženská 7b+ fr. První mužská cesta čítala 49 kroků, takže vytrvalosti byla potřeba.
Ondra dal top, Martin spadl někde v první třetině, já jsem dolezl asi 4 chty pod top.
 Ve druhé cestě jsem dal top, Martin spadl asi jako v první, Ondra spadl myslím 3 chyty od konce. Martin lezl na doraz, takže bez ohledu na výsledek dal ze sebe co mohl!
V neděli se dopoledne rozhodovalo, kdo z 26 semifinalistů půjde do finálové osmičky.
Cesta obtížnosti 10- UIAA byla topována pouze Martinem Stráníkem ve stylu jasné silové převahy. Zbytek postupujících do finále padal těsně pod stropem. Ondrovi semifinále úplně nevyšlo, tak jsem za HOUB postoupil do finále pouze já a to ze 4. místa.
Finále za 10 UIAA vypadalo už od nástupu dost děsivě a nepřehledně. Dle toho vypadalo i mé lezení. Málem jsem spadl z nástupu. Až do černého hadu jsem byl rozhozený. V něm jsem se uklidnil, dal se do pohody a věděl jsem, že druhou půlku cesty zvládnu v jiném stylu. Jenže po pár tazích mně smekla pravá noha a nebyl jsem schopen se do stupu vrátit. To mě hodně mrzelo. Pro mě je víc důležitý výkon v cestě, než samotný výsledek... Na MČR jsem se připravil a moc jsem se těšil. Jenže od středy nastoupila chřipka a určitě měla vliv na celkovou výkonnost. Skončil jsem na republice šestý a v Českém poháru za rok 2013 třetí.

Michal leze finalovou cestu (foto Radmil)


početné obecenstvo před finále žen...


Kompletní výsledky jsou na horosvaz.cz a video reportáž je možno shlédnout na čt 4 sport pod názvem horolezectví a pěkné fotky má Radmil Schneider na ....

http://radmilschneider.dphoto.com/#/album/55ff2i/photo/18918718

Myslím, že náš oddíl celkově ostudu neudělal a přeju teď hlavně Martinovi, ať je v klidu a jestli bude chtít závodit, bude to super a příprava na závody ho posune i na skalách. Už jsme spolu něco probírali...

Jinak se těším na další závodní sezónu a hlavně na Slovácké Oupn!


Michal Rožek

4 komentáře: