úterý 19. července 2011

BOULDROFKA rules

(pravidla pro užívání boulderingové stěny HO T. J. Sokol Uh. Brod)

1. Boulderingová stěna
Boulderingová stěna se nachází v polosklepních prostorech Sokolovny v Uherském Brodě. Byla vybudována svépomocí členy Horolezeckého oddílu (dále HOUB) a je majetkem T. J. Sokol Uh. Brod.

2. Správce stěny
Správcem stěny byl jmenován Tomáš BOB Mikač (e-mail: 27.Tomas@seznam.cz). Úkolem správce je především výběr stěnovného, předávání klíčků od stěny a dohled nad dodržováním těchto pravidel.

3. Účel a využití stěny
a) Stěna je primárně určena pro trénink členů HOUBu.
b) Členové HOUBu, kteří zaplatí roční stěnovné obdrží od správce kopii klíče od stěny a mohou tuto navštěvovat bez omezení. Návštěva stěny v době, kdy v místnosti cvičí někdo jiný je zakázána (viz rozvrh hodin k místnosti - závisí na dohodě s vedením T. J.).
c) Členové HOUBu, kteří nemají uhrazeno roční stěnovné mohou stěnu navštěvovat podle bodu 3b) po zaplacení individuálného stěnovného pro člena HOUBu správci, který jim k tomuto účelu zapůjčí klíč.
d) Nečlenové mohou stěnu navštěvovat pouze v době oficiálních tréninkových hodin pro velkou stěnu v tělocvičně a po předchozí dohodě se správcem. (St 17-19, Pá 17-20, Ne 14-16). Za individuální vstup se vybírá poplatek (viz bod 4 stěnovné).

4. Stěnovné
a) Stěnovné je vybíráno od všech, kteří chtějí využívat stěnu. Od poplatku jsou osvobozeni pouze členové HOUBu nad 50 let, děti členů HOUBu do 15 let a dále všichni členové HOUBu a jejich rodinní příslušníci při společných akcích (závody, atp.). Osvobozeni jsou také účastníci závodů pořádaných HOUBem.
b) Vybrané prostředky budou sloužit k nákupu chytů, údržbě a správě stěny, kopírování klíčů atp.
c) Výše stěnovného je pro rok 2011 stanovena takto:
Individuální vstup nečlena HOUBu 70,- Kč.
Individuální vstup člena HOUBu 70,- Kč.
Roční stěnovné (pouze pro členy HOUBu) 1500,- Kč.
Roční stěnovné pro správce stěny 1000,- Kč.

5. Chování na stěně
a) Při každé návštěvě je nutné se zapsat do deníku (datum, jméno, hodina příchodu (vše čitelně), podpis).
b) Po každém tréninku po sobě ukliďte: setřete nebo vysajte dopadiště, případně i koberec okolo, odpadky patří do koše.
c) Jakékoliv závady hlaste správci stěny.
d) Nečlenům a nepravidelným návštěvníkům stěny (včetně členů HOUBu) je zakázáno jakýmkoliv způsobem manipulovat s chyty na stěně!

6. Sankce za nedodržování pravidel
Jsme v zapůjčených prostorách, kam nechodíme sami a proto v případě zjištění opakovaného nebo hrubého porušování těchto pravidel bude dotyčná osoba vyloučena na dobu 1 roku ze stěny (týká si i předplatitelů - ti bez vrácení poplatku). Za hrubé porušení pravidel se považuje i to, že si někdo pozve na stěnu kamarády, kteří "po známosti" nezaplatí!!!

7. Platnost pravidel
Tato pravidla vstupují v platnost dnem zahájení provozu boulderingové stěny (pravděpodobně září 2011). Členové HOUBu si vyhrazují právo tato pravidla po dohodě měnit - včetně výše stěnovného.

V Uherském Brodě 20. července 2011

Břetislav teaČR Lebloch

PS: BOB je mocný a kráva zajíce nedohoní.

9 komentářů:

  1. Uvítám jakékoliv připomínky k těmto předběžným pravidlům. Na výši stěnovného jsme se dohodli v nedělu po brigádě a změnu tohoto bodu považuji za nerealizovatelnou (minimálně vzhledem k finanční situaci a tomu, kolik peněz ještě na zprovoznění potřebujeme). Jinak chápejte tato pravidla prozatím jako otevřený dokument, který je po dohodě většiny možno upravit, doplnit, doladit...

    OdpovědětVymazat
  2. 100 je moc. Sjednotil bych to i se stěnou na 70Kč. Až budou osazeny všechny profily, tak bude dost místo pro celý oddíl plus 10 lidí navíc. 70 kaček berou i v Brně. Ale jinak je mi to jedno.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem taky pro to, aby se vstup snizil na 70 a student, jinak tam za 100 nikdy nikdo nepujde... A jak rika Zbyna, na stene nahore bych vstupne zvysil na 70Kc

    OdpovědětVymazat
  4. Taky si myslim ze 100 je dost..radsi nech sa prachy sypou pomalu nez vubec:)

    OdpovědětVymazat
  5. Provedl jsem změnu stěnovného za individuální vstup pro člena i nečlena na 70,- Kč. od příštího roku počítám se snížením pro členy na 50,- Kč.

    OdpovědětVymazat
  6. A studenti od příštího roku by taky měli 50,-

    OdpovědětVymazat
  7. 1. Prosím zapisujte se do sešitu na okně - všichni!
    2. Uvědomte si, že žíněnky máme jen půjčené.
    3. Je třeba zlikvidovat dřevo v chodbě - to co je naše - tzn. zbytky překližky (požadavek Sokolů).
    4. Je nutné v co nejkratším čase odvézt i materiál z pod bouldrovky - až se tam bude instalovat dopadiště, tak ať to nemusíme narychlo řešit (trámky odvezu já).
    5. Schází nám vysavač (kdo má starý, ať dodá), přehrávač, větrák.
    6. AIX stále neposlal aktuální cenovou nabídku - i když to neustále urguju.

    Břeťa

    OdpovědětVymazat