čtvrtek 20. června 2019

III. kolo Moravského poháru mládeže 2019 v lezení na obtížnost

9.6.2019 jsme s několika závodníky jeli do Olomouce na III. kolo Moravského poháru mládeže 2019 v lezení na obtížnost (dále jen MPM). Závody se konaly na místní stěně Flashwall. Na rozdíl od českého poháru se závodilo v těchto kategoriích:


Kategorie Dívky / Chlapci:
  • E – nejmladší 2011 a mladší
  • D – mladší 2009 – 2010
  • C – prostřední 2007 – 2008
  • B – starší 2005 – 2006
  • A – nejstarší 2003 – 2004
Cesty se lezly stylem „flash“. Hodnotí se součet nejvýše (nejdále) rukou dosažených chytů jednotlivých soutěžních cest (5) vynásobených příslušným koeficientem obtížnosti každé jednotlivé cesty (cca 5 až 9– UIAA).

V kategorii dívek E brodský oddíl reprezentovala Elen Maleňáková, která dosáhla krásného 6. tého místa. A v celkovém pořadí (po jednom ze tří závodů) MPM obsadila dělené 7. místo.

Elenka v cestě č. 1

Vyhlášení dívek kategorie E

V kategorii chlapců D exceloval ve všech pěti cestách Filip Lebloch. I když se jednalo o jeho první závody, tak v dechberoucím finále vybojoval 1. místo v daném závodě. Jelikož vynechal první dvě kola MPM, tak skončil "pouze" na celkovém 5. místě. Dá se pouze předpokládát, jak by to vypadalo, kdyby Filip závodil v Příboru a Vsetíně.

Filip svačí 4. cestu
Vyhlášení chlapců kategorie B

V nejnabitějsí kategorii chlapců C nastoupil Filipův bratr Matěj Lebloch, který, jak prozradila jeho maminka a osobní trenérka Marcela, v poslední době vůbec neleze a složitě bojuje se strachem z pádu. I přesto Matěj zabojoval a v závodě v Olomouci obsadil 16. místo, což mu v celkovém hodnocení zajistilo 31. místo. Opět je nutno podotknout, že Matěj také vynechal první dvě kola MPM.

Matěj ve 4. cestě

Vyhlášení chlapců kategorie C

V kategorii chlapců E jsme mohli fandit brodskému tréninkovému specialistovi Honzovi Knotkovi, který do Olomouce přijel s vysokým očekáváním. Honza v I. kole MPM, které se konalo v Příboru obsadil 4. místo a v II. kole ve Vsetíně dokonce 2. místo. Před nástupem do závodu mohl Honza kalkulovat i se stříbrným umístěním v celkovém pořadí. Ale vysoké teploty na stěně a možná i nedostatek štěstí při lezení na nepříjemně malých chytech v převise rozhodly, že z Olomouce si Honza odvezl 5. místo a v celkové listině skončil na děleném 3. místě. Ale i tak se jedná o našeho nejlepšího závodníka.


Honza v 5. cestě


Honza v 7. cestě

Vyhlášení chlapců kategorie B

Závody se odehrávaly ve velmi pohodové atmosféře. Pouze časové prodlevy mezi závody a vyhlášením, nelidské vedro v místní tělocvičně a nezkušenost některých jističů byly vráskami na kráse.

Žádné komentáře:

Okomentovat