sobota 4. února 2017

Slovácké OUPN 2017

HOUB pořádá
15. ročník otevřeného mistrovství Slovácka v lezení na obtížnost
ranking ČHS

Slovácké OUPN
sobota 4. 2. 2017 


Akci dále podporují: Sir Joseph, A MUERTE, VERTIKON Zlín

AKTUALITY:
5. 2. 2017:
Když jsem včera ráno přijížděl z domu k Sokolovně, hráli mi v rádiu Running Free od IM a já jsem měl počit, že všechno musí být perfektní. Mírný šok jsem zažil hned u dveří, když mi Osman oznámil, že to ještě nemají nachystané a prý končili v jednu ráno. Další šok narůstal pomalu, ale o to byl horší. Zatímco Osman s Řízkem pobíhali po lešení a kolem stěny a pro mě naprosto nepochopitelně odmontovávali a namontovávali chyty na různých místech, do tělocvičny se žádné zástupy nadržených závopdníků nehrnuly. Prodloužil jsem prezenci do 10:00, ale ani to nepomohlo. Celkem 15 závodníků, z toho 5 domácích. Cítíl jsem směs smutku, vzteku a beznaděje. Asi špatné PÍ - ÁR. A taky možná ta chřipková epidemie...
S deseti chlapama a pěti holkama je jasné, že do finále postupují všichni. Ale alespoň si zalezou a navíc - mnohé ze startujících by o postupu do finále za normálních okolností ani nenapadlo uvažovat. A i přesto, že to bylo do finále vlastně zadarmo, lezli v trochu vlažné atmosféře víc než poloprázdné tělocvičny všichni nejlíp, jak to šlo, a někteří ještě lépe. I přes zdánlivý chaos při chystání závodních cest, to vypadalo, že Řízek s Osmanem to postavili dobře. Takže si lidi zalezli a bavili se. Krátce před jednou skončila kvalifikace a tělocvična téměř na 3 hodiny usnula do klidu, který narušoval pouze zvuk dotahovačky stavěčů, chystajících finále.
Na finále se tělocvična přece jen zaplnila diváky a atmosféra notně pookřála. Fandilo se, co to šlo a všichni si užili pěkné vystoupení pěti děvčat ve finálové cestě, ve které kralovala Veronika Scheuerová (Saltic, TB Training) před Janou Ondřejovou (Rocky Monkeys, Sokol Brno 1) a Marií Simeonovou (Klajda).
Po krátké pauze a vylosování výherců divácké soutěže (a ano, diváci mohli v této vyložené losovačce obdržet velmi zajímavé ceny od našich sponzorů včetně například permice na Vertikon Zlín) začalo finále mužů. To naprosto grandiózním vystoupením, které rozpálilo obecenstvo na maximum, otevřel předseda pořádajícího HOUBu, Martin Masik Masař. Hned po něm nasoupil HOUBařský pokladník Honza Lekeš. Svého předsedu však v celkovém součtu předskočil jen díky lepšímu výsledku z kvalifikace. V zásadě jen o chyt dál na hraně kýlu se dostal Zbyněk Sušil (HOUB). Čtvrtým finalistou byl Šimon Potůček (Vertikon Zlín), který ovšem zalezl naprosto excelentně a probojoval se až kus do stropové části stěny a na dlouho opanoval průběžné vedení. Po něm nastoupil místní jogín a bylinkář David Ryšavý a předvedl něco, co nám všem vyrazilo dech. David nelezl, on se prostě chvílemi vznášel prostorem. Prý za to mohla jeho jogínská meditace v prostoru izolace podpořená trochou bio švestkového nápoje. Ať tak, či onak, bylo z toho čtvrté místo a titul nejlepšího domácího závodníka. Po Ryšavém přišel na řadu Jenys Sedlačík (HOUB), který se nedokázal poprat s těžkými kroky z kýlu do stropu a v místě, kde někteří vymysleli slušné odpočinkové místo ho sestřelil nepříjemný chyt až na celkovou 5. pozici. Zbyšek Černohous (HK Lanškroun) si pod stěnou pořádně zaprášil ruce a zběsilým tempem to hrnul cestou jako raketa až někam do poloviny předposledního stropového segmentu. Byl to nádherný výkon, který ho vynesl na průběžné první místo. Druhý z bratrů Potůčkových, Štěpán, byl po kvalifikaci třetí, a proto od něj všichni očekávali atak průběžného vedení. Štěpán však nezvládl finále ve své hlavě a od prvních kroků dělal školácké chyby, které ho stály spoustu sil. Ty mu pak chyběly při přechodu do lepších chytů těsně pod stropem. Výsledkem bylo celkové 6. místo. V izolaci již zbyli pouze největší favorité - Wolf a Konečný. O jejich převaze po kvalifikaci (oba 2x TOP) nikdo nepochyboval. Jako první šel do cesty Štepán Wolf (CT, Elementstore.cz). K jeho smůle mu již u druhé expresky smekla noha z řezky a závod tak pro něj skončil smolně desátým místem. Kuba Konečný (HO SVČ Lipník n. Bečvou, A Muerte, Rafiki, Triop, CT) potvrdil svůj kredit a krásně a s převahou lezl celou cestu. Evidentní problémy začal mít až v místech, kam se žádný z jeho soupeřů nedostal. Po překonání druhé ponorky ve stropě se již nedokázal zvednout do špatných chytů, které ani možná nevzal ve správném sledu a tak asi 3 lezecké metry před TOPem přemohla gravitace i jeho. Finále to bylo parádní, se super atmosférou a dokonalou zápletkou. Tohle finále prostě udělalo z 15. ročníku SO závod se vším všudy.
Pak už jsme jenom rozdali ceny, prize money, popřáli si šťastnou cestu domů a mohli to jít oslavit. Já do postele, protože ještě pořád nejsem úplně fit z té chřipky.
Až na věky OHEŇ!

Kompletní výsledky:

Ženy

Muži
1. Scheuerová Veronika 1. Konečný Jakub
2. Ondřejová Jana
2. Černohous Zbyšek
3. Simeonová Marie
3. Potůček Šimon
4. Formanová Petra
4. Ryšavý David
5. Taberiová Karolína
5. Sedlačík Jan




6. Potůček Štěpán




7. Sušil Zbyněk




8. Lekeš Jan




9. Masař Martin




10. Wolf Štěpán

4. 2. 2017:
15:30 - Druhá kvalda je již nějakou dobu za námi. V dívkách bez TOPu. Chlapi TOPovali dva: Konečný a Wolf. Holky jsou již půl hoďky v izolaci. Stavěči dokončili přípravy na finále a spolu s rozhodčími kontrolují cesty. Finále 15. ročníku S-O může začít.

11:00 - První kvalifikace je za námi. Topovaly 4 dívky a 8 mužů.

10:00 - Mám jenom jednu otázku na začátku kvalifikace. kde jako kuxxxa šeci sou?!!! Zaregistrovalo se nakonec pouze 10 mužů a 5 žen.

8:00 - Zahájena prezence závodníků. Stavěči po sobě uklízejí a vše směřuje k jubilejnímu 15. ročníku S-O.

29. 1. 2017 - neúnavný HOUB team očistil celou stěnu od chytů, čekáme na stavěče a těšíme se na jejich kreativitu

  
 Až na věky OHEŇ!!!
-teaČR-

4 komentáře:

  1. Jenom doplnění od Břeti k organizaci.
    Přátelé, HOUBaři,

    15. (letos skutečně 15.) S-O se blíží. Opět bude třeba každá ruka. A i proto tu jsem opět se svou žádostí o pomoc.

    29. 1. proběhne shazování a čištění chytů (potřebujeme lešenáře, sundávače, čističe, odnašeče, přinašeče, podržtašky, ...)
    4. 2. proběhne závod (potřebujeme závodníky, jističe, nosiče, pomáhače, podržtašky, lešenáře, organizátory, rozhodčí, podržtašky, ...)
    5. 3. je třeba nahodit stěnu zpět a uklidit (potřebujeme nahazovače, uklízeče, podržtašky)

    od středy 1. 2. se budou stavět cesty, chystat banery a všechny takové ty věci

    PROSÍM, NABRUSTE IMBUSY A DOTAHOVAČKY A PŘIJĎTE POMOCI!

    Jenom dodám. Děláme to hlavně pro sebe,ať máme každý rok novou stěnu. Tak přijďte.

    Masik

    OdpovědětVymazat
  2. Masi, díky za doplnění. Stěna se bude nahazovat 5.2. - mám tam chybu.

    Břeťa

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, budou někde fotky z lezení? :)
    Jinak ještě jednou díky za skvělý závody se super atmoškou. Příští rok zas ;).

    PS: Skvělej report :D

    Karolína Taberyová

    OdpovědětVymazat
  4. Fotky scháním. Pokud někdo máte kontakt na toho foťáka, co tam byl, budu rád, když mi ho pošlete.

    Břeťa

    OdpovědětVymazat